Camallanus Cotti har tidigare varit något av det värsta man kan få in i akvariet. Ingen behandling fanns länge tillgänglig på akvarieaffärernas hyllor i Sverige så masken har skördat många fiskars liv under lång tid. Vi kan erbjuda två preparat som räknas som de mest effektiva mot Camallanus Cotti.

Camallanus Cotti - den röda dödliga masken

HISTORIA I SVERIGE

Under senare tid har preparat mot Camallanus Cotti dykt upp i akvarieaffärerna. Drabbade akvarister menar att dubbel dosering är nödvändig för att bli av med plågan när de använder medlet. Som en följd av överdoseringen har många råkat ut för stora fiskförluster. Rekommenderad dosering dödar inte maskarna och dubbel dosering dödar både maskar och fiskar.

DE HÄR PREPARATEN  ÄR SKONSAMMA MOT FISKARNA

Medlen är väl utprovade på akvariefisk och har använts länge av bl a professionella odlare av diskusfisk. Det kan kännas som en garanti att onödiga fiskförluster inte uppstår pga överdosering. Den effektiva ingrediensen (Flubenol 5%) svälter sakta ihjäl parasiten på ett för fisken skonsamt sätt. Har du räkor och/eller levande snäckor du är rädd om så väljer du Lewmiz. Annars väljer du Flubenol 5% som är lite billigare men dödar alla snäckor och är osäkert för räkor.

 

Camallanus Cotti

camallanus cotti

img_divider

Behandling mot Camallanus Cotti